...

SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  1. Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış Schengen Vizesi Başvuru formu (Buraya tıklayarak indirebilirsiniz)
  2. Seyahat tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli, en az 2 sayfası boş, Son 10 yıl içerisinde alınmış pasaportun ilk sayfası ve son 3 yıla ait Schengen Vizelerinin ve giriş-çıkış kaşelerinin fotokopisi (Varsa Eski pasaportunda çekilecek)
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  4. 2 adet biometrik fotoğraf (Yetişkinlerde maksimum 6 ayı, 12 yaş altı 3 ayı geçmemiş olmalıdır)
  5. Seyahat süresini kapsayan,teminat limiti en az 30.000 EURO veya 50.000 USD olan ve Schengen ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası.
  6. Gidiş/Dönüş kesilmiş Uçak/Tren/Otobüs/Feribot bileti rezervasyonu (Orjinal bilet talep edilebilir)
    1. Bilette adı geçen kişilerin vize fotokopileri
  7. Konaklamalı gidilecekse Otel rezervasyonu çıktısı(Tarihler bilet ile uyumlu, ödendi kaşeli )
  8. Aşağıdakilerden sizin için uyumlu olan belgeleri seçip toplayınız
    1. Maaşlı Çalışanlar için;
      1. Antetli kağıda İşveren yazısı veya izin onayı
      2. Son 3 aylık maaş bordrosu (Kaşeli, İmzalı)
      3. SGK İşe giriş bildirgesi
      4. SGK 4A detaylı ve barkodlu hizmet dökümü
      5. Çalıştığı işyerinin 6 ayı aşmamış güncel Faaliyet Belgesi
      6. Çalıştığı işyerinin Sicil Gazetesi
      7. Çalıştığı işyerinin güncel Vergi Levhası
      8. Çalıştığı işyerinin İmza Sirküleri
    2. Şirket Sahipleri ve Ortakları için;
      1. 6 ayı aşmamış güncel Faaliyet Belgesi
      2. Bağlı bulunduğu odadan 6 ayı aşmamış güncel Oda Kaydı
      3. Sicil Gazetesi (Kurucu-Ortak-Hissedar olduğu görünmeli)
      4. Güncel Vergi Levhası
      5. İmza Sirküsü
      6. SGK detaylı ve barkodlu hizmet dökümü
    3. Çiftçiler için;
      1. Ziraat Odası tarafından verilen Çiftçi Belgesi (Aynı yıla ait)
    4. Emekliler için;
      1. Emekli Maaşını gösterir son 3 aya ait banka hesap dökümü
      2. Mevcut ise emekli kimliği fotokopisi
    5. Öğrenciler için;
      1. Son 6 ayı aşmamış güncel tarihli Öğrenci Belgesi
    6. Çalışmayanlar için;
      1. Geçimini sağlayan kişiye ait geçim evrakları (Çalışan, Şirket sahibi, Emekli, Çiftçi hangi grupta ise o evraklar toparlanılacak)
    7. Devlet Memurları için;
      1. Başvuru sahibinin söz konusu kurum çalışanı ve izinde olduğunu gösteren yazı
      2. Son 4 aylık maaş bordrosu
  9. Ekonomik durumunuzu gösterir belgeler
    1. Son 3 aylık kaşeli, imzalı banka hesap dökümü.(İmzalayan kişinin İmza sirküsü ekli  olacak) En az 2000_TL bakiye bulunmalıdır.
    2. Tapu, Ruhsat vs. fotokopileri
    3. Kiradaki mülkler için Kira Kontrat fotokopisi
  10. Seyahat amacını belirtir dilekçe (Başvuru sahibi veya masrafları üslenen kişi tarafından doldurulacak)
  11. Tam tekmil vukuatlı Nüfus Kayıt Sureti (Yerleşim yeri görülecek)
  12. Başvuru sahibi reşit değil ve yalnız başvuru yapıyorsa her iki ebeveynden de 6 ayı aşmamış noter onaylı muvafakatname, Boşanma var ise Boşanma kararının aslınında sunulması gerekmektedir.(Başvuru sonrası iade edilecektir)